«باریستای فلان کافه قهوه رو میسوزونه !»
این جمله هنوز هم تو روزمرهی کافه روها شنیده میشه . میخواهیم بررسی کنیم ببینیم «قهوه تو چه حالتی میسوزه ! »
اول درمقدمه بگم که سه حالت کلی در عصاره گیری قهوه داریم :
کم عصاره گیری شده (underextration)
عصاره گیری متعادل ( Balance)
بیش عصاره گیری شده (overextraxion)
اینو بگم که قهوه ممکنه طعم سوختگی بده ودلایلی شامل «بیش عصاره گیری»بودن داشته باشه یا توی فرآیند رُست اشتباهی رخ داده باشه و یا دلایل مختلف ، ولی به اون قهوهی سوخته گفته نمیشه !
پس فقط وقتی میتونیم به قهوه بگیم سوخته که با آتیش قهوه رو بسوزونیم :))
حالتهایی که قهوه رو بد طعم میکنه و قهوه روازحالت متعادل خارج میکنه« بیش عصاره گیری شدن » و یا «کم عصاره گیری»شدن هست .
تو قهوهی بیش عصاره گیری شده طعمقهوه بیشتر به سمتهای طعم زمینی و کربنی میره ومعمولا عبارت «قهوهی سوخته» برای قهوهی« بیش عصاره گیری شده» بکار میره که اصلا عبارت درستی نیست و عبارتهایی مثل بد عصاره گیری شده یا بیش عصاره گیری شده عبارتهای درست تری هستند